Rikini Yoga - Yoga dig mjuk, frisk och levande!
Min blogg

En yogaelev gästbloggar, RETREATEN

Helande helg
Så var jag på väg! 
Efter 2 år med yoga nästan en gång  i veckan kände jag mig redo för ett retreat.I bilen på väg mot djupaste Småland kom jag gång på gång tillbaka till tanken, hur hamnade jag  här?Jag, på Yoga retreat och därtill i tysthet under tre dagar? 
Var det för att informationen var skriven just för mig?
Du, som har haft det lite för stressigt och  vill komma ner i varv.Du, som känner att din hjärna längtar efter tysthet och vila.Du, som vill ge din kropp och själ ny energi.Du, som har Yogavana och vill meditera i stillhet i vacker natur.Ge dig själv denna helg i gåva. Det är du VÄRD!!
Allt detta passade helt klockrent på mig ( naja ..kanske med ett minus på Yogavanan ).
Och nu var jag på väg, härligt!
Hade förberett mig enligt  alla instruktioner, inga sötsaker, ingen alkohol inget  kaffe och lite yoga varje dag veckan före.Allt hade gått prima, lite svårt med kaffet måste jag nog kanske  erkänna.Halvvägs in i Småland slog huvudvärken till. Jag kunde  ju inte komma fram och börja retreaten med sprängande värk. Det avgjorde  saken, en snabb paus vid Mc Donalds för en dubbel espresso, ingen skulle behöva få veta ... Återigen spred sig en härlig känsla i mitt sinne -och huvudvärken var ett minne blott!
Gården var charmig och läget var idylliskt.Kände mig genast hemmastadd allt var precis som utlovat.Mina kursdeltagare kändes bekanta, inte att jag träffat någon av dem tidigareMen vi var en homogen grupp av kvinnor i ungefär samma ålder ( här  uppstår lite problem när man inte får prata och helt på egen hand får dra sina egna slutsatser) och som jag misstänkte i ungefär samma fas i livet.
Fredagen förflöt väl och efter en god natts sömn vaknade jag förväntansfull upp nästa morgon. Yoga -meditation -promenader, allt i tysthet. 
Ingen mobil-inga böcker-inga andra tankar än mina.
När jag på kvällen gick till sängs med en god kopp grönt te såg jag  fram emot en god natts sömn och en härlig söndag.
Men efter några timmar hände det som inte alls fanns med i informationen om retreaten.Magsjuka -matförgiftning-hög feber-kramper-yrsel.Under 7 timmar var jag verkligen själv med mina ytterst få tankar.
-hittar ambulansen verkligen hit? -men hur ska jag ringa, har ju ingen telefon?
Men så slutade det och jag föll i sömn för att två timmar senare vakna upp -  hungrig! Smög försiktigt ut till köket för att få något i mig.Kocken tittade på mig och konstaterade att jag såg ganska eländigt ut men utbrast sedan -så häärligt att din kropp har svarat sååå bra på behandlingen. ..
Nu var jag inte helt inne på hans linje utan tänkte mer på matförgiftning eller magsjuka men insåg  att alla andra redan var inne på nästa Yogapass synbart helt utan mina symptom .. Återstod  influensa men insåg att även febern var borta och kvar var verkligen endast hungern.  Efter lite frukt och fil prövade jag några stapplande steg på gårdsplanen och insåg  att jag var visserligen frisk men ville sannerligen inte höra ord som Yoga, rökelse , brysselkålsgryta, grönkålsoppa eller kålrabi hur goda dessa ting än tedde sig under gårdagen.Jag bestämde mig för att bryta upp och åka hem ! 
Så enkelt det är när man inte ska prata, Ingen  ifrågasätter ditt beslut och inga onödiga floskler. Det är bara att lyfta handen och vinka farväl!Så jag lyfte handen och vinkade.
Vid första bästa mack stannade jag för inköp av Cola och mariekex, påminde  lite om "dagen efter" känslan.    Men där hade kroppen fel!!
Väl hemma fanns bara en tanke-Sova!Och nog sov  jag, efter 16 timmar vaknade jag, om inte som en nyutspungen nyponsros så i allafall bra mycket bättre än 16 timmar tidigare!
Nu när jag ännu en dag senare sitter vi matbordet med en portion makaroner, wienerkorv , ketchup och en stor mugg kaffe framför mig kan jag bara konstatera.
Det dröjer nog till nästa retreat men visst  var jag VÄRD denna helg!! 


P.sJag fortsätter vara på väg med Yogan men ska lyssna lite mer och  ta fasta på vissa ord,  särskilt " var snäll mot dig själv" .Och vem vet kanske var denna " rening" riktigt bra för mig ändå? 


0 kommentarer på En yogaelev gästbloggar, RETREATEN:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Bli fan

Senaste inläggen

Gott Nytt ÅR
I höst yogar vi i Oceanen!
Gott Nytt Yogaår 2014
En yogaelev gästbloggar, RETREATEN
Sommaren till ända?

Kategorier

4 januari
gästbloggare
Gott Nytt Yogaår!
Yoga i Höst
Yoga vintervår 2015

Arkiv

januari 2015
augusti 2014
januari 2014
december 2013
augusti 2013
januari 2013
november 2012

drivs av

Site Builder drivs av  Vistaprint